Παππάς Αθανάσιος Χ.

Ο Αθανάσιος X. Παππάς είναι Επίκουρος Καθηγητής, με γνωστικό αντικείμενο Διατροφή Ζώων με έμφαση στη Διατροφή Πτηνών, στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Αποφοίτησε το 2002 από το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΓΠΑ. Με μεταπτυχιακή υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία και έλαβε το 2006 τον τίτλο του Διδάκτορα. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφός του ΙΚΥ.

Το επιστημονικό έργο έως τώρα περιλαμβάνει: 70 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνούς κύρους έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 1 βιβλίο, 7 κεφάλαια βιβλίων και 74 περιλήψεις σε πρακτικά Εθνικών και Διεθνών συνεδρίων, με δείκτη h 24.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος 3 ερευνητικών προγραμμάτων, αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος 4 ερευνητικών προγραμμάτων ενώ έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε 16 ερευνητικά προγράμματα.

Υπήρξε επιβλέπων σε 1 διδακτορική διατριβή και μέλος τριμελούς ή επταμελούς επιτροπής σε 9 διδακτορικές διατριβές. Υπήρξε επιβλέπων σε 6 μεταπτυχιακές μελέτες και σε άλλες 6 ως μέλος τριμελούς επιτροπής. Διαθέτει εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με διατροφή των πτηνών, τα αντιοξειδωτικά, τα ανόργανα στοιχεία, τα υπολείμματα εστίασης και την κυκλική οικονομία.