Παππάς Αθανάσιος Χ.

Αποφοίτησε το 2002 από το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Με μεταπτυχιακή υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία και έλαβε το 2006 τον τίτλο του Διδάκτορα. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφός του ΙΚΥ το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008. Από το 2007, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του ΓΠΑ και μετέπειτα λέκτορας βάσει του ΠΔ 407/80. Διορίστηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο Διατροφή Ζώων με έμφαση στη Διατροφή Πτηνών στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ. Το 2016 διορίστηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Το επιστημονικό έργο που έχει έως τώρα παραχθεί περιλαμβάνει: είκοσι εννέα πρωτότυπες εργασίες δημοσιευμένες σε έγκυρα διεθνή περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους με κριτές, ένα βιβλίο, πέντε δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους (κεφάλαια βιβλίων), πενήντα μια δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων, σημειώσεις για μαθήματα, συντονισμός αλλά και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και κριτής σε είκοσι έξι επιστημονικά περιοδικά.

Το ερευνητικό έργο εντάσσεται στο γνωστικό αντικείμενο της διατροφής των αγροτικών ζώων και πιο συγκεκριμένα των πτηνών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στα κάτωθι: αντιοξειδωτικό σύστημα του οργανισμού, βιοχημεία και μεταβολισμός του σεληνίου, “βαρέα” μέταλλα, τοξικότητα, ο ρόλος της μητρικής διατροφής στη διαμόρφωση του αντιοξειδωτικού συστήματος των απογόνων, ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στην ποιότητα κρέατος και αυγών, κατά κεφαλήν πρόσληψη ιχνοστοιχείων, αλληλεπιδράσεις μεταξύ καροτινοειδών και άλλων στοιχείων του αντιοξειδωτικού συστήματος, μεταβολισμός λιπιδίων λεκίθου, σελήνιο και λιπαρά οξέα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, γονιμότητα και εκκολαψιμότητα αυγών, συντήρηση αυγών προς εκκόλαψη, μυκοδεσμευτικά, βιοδιαθεσιμότητα μαγνησίου, πρόσθετα στη διατροφή ζώων, στοιχειακό αποτύπωμα, σπάνιες γάιες κ.α.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, Βοτανικός, 11855 Αθήνα, Τηλ. : 210-5294437, e-mail : apappas@aua.gr