Οικονόμου Γαρυφαλιά

Πεδία Ερευνητικής Δραστηριότητας. Φυτά μεγάλης καλλιέργειας. Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά. Λειμώνια είδη. Ολοκληρωμένη διαχείριση ζιζανίων. Οικολογία και βιολογία ζιζανίων. Ανθεκτικότητα των φυτών μεγάλης καλλιέργειας στη ξηρασία. Xρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και γεωπληροφορικής στη Γεωργία.
Επιστημονική δραστηριότητα. Μέλος 8 Διεθνών και Εθνικών Επιστημονικών Εταιρειών και Επικεφαλής της ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ζιζανιολογικής Εταιρείας (European Weed Research society) για τη Χαρτογράφηση των ζιζανίων (Weed Mapping Working Group) .
Διακρίσεις / Βραβεία. Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών για τη Μονογραφία, “Evaluating yield responses to water stress and drought resistance mechanisms of 20 local bread and durum wheat landraces” by authors, A. J. Karamanos, G. Economou, G. Livanos and A. Papastaurou. Agricultural University of Athens, Δεκέμβριος , Αθήνα 2008. Βραβείο Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Αριστείας 2012 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την εργασία: Αξιολόγηση γενοτύπων του σιταριού σε συνθήκες λειψυδρίας στο ΓΠΑ ((http://excellence.minedu.gov.gr/). Έπαινος Αγροτικής Αριστείας 2013 «Made in Greece» της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) στο πρόγραμμα εφαρμογής της «Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού στην Ελλάδα», το οποίο υλοποιείται από το 2011 από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 3ο Βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ 2017-2018 με το προϊόν O|H|LIVE ( Οργανικά αφεψήματα σε κάψουλες συμβατές με μηχανή NESPRESSO).
Ερευνητικά Προγράμματα. Συμμετοχή σε περισσότερα από 30 ερευνητικά προγράμματα εθνικά, χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και από τον ιδιωτικούς φορείς.
Συγγραφική δραστηριότητα. Συν συγγραφέας σε 11 μονογραφίες και κεφάλαια σε βιβλία, σε 44 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με δείκτη βαρύτητας, σε περισσότερες από 50 εργασίες σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με σύστημα κριτών, και σε περισσότερες από 100 δημοσιευμένες περιλήψεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.