Μαλινδρέτος Γεώργιος

O Γεώργιος Μαλινδρέτος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής  στo Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφηρμοσμένων Οικονομικών, με γνωστικό αντικείμενο την Logistics-Δίκτυα Διανομών. Κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕMΠ, ΜSc in Logistics and Transportation στο Πανεπιστήμιο του Cranfield, UK και τέλος, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τον Ανασχεδιασμό των Επιχειρηματικών Διαδικασιών σε περιβάλλον Logistics.

Έχει περισσότερα από 15 έτη διδακτική εμπειρία  σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα σε διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας (Χαροκόπειο Παν/μιο, Ανοικτό Παν/μιο, Γεωπονικό Παν/μιο, Διεθνές Παν/μιο, ΑΤΕΙ Αθήνας,κτλ), και στο Odessa National Maritime University στο πλαίσιο ευρωπαικού προγράμματος για τη εισαγωγή των Logistics στο Πανεπιστήμιο της Οδησσού (σημειώσεις του μεταφρασμένες στα ρωσικά διδάσκονται στο Παν/μιο) και σε προγράμματα κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων.

Κατέχει πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και εισηγήσεις σε ελληνικά, διεθνή και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια επί θεμάτων της σύγχρονης «Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας», ενώ έχει βραβευτεί σε Διεθνές Συνέδριο στην Σλοβενία (MIC), με τον τίτλο του ‘best paper’ το 2011. Πρόσφατα εκδόθηκε υπό την επιστημονική επιμέλεια του το βιβλίο ‘Markets, Business and Sustainability’ (Bentham Publishers, UK) με συγγραφείς διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Επίσης, στο παρελθόν έχει αποτελέσει υπεύθυνος ή μέλος ομάδας έργου, με σκοπό την εφαρμογή των Logistics σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, του Cranfield Logistics Society (CLS) κτλ.